preskoči na sadržaj
CUC cvrkuti:
Snimka webinara "Sigurnost u online društvenim okruženjima"

U utorak 25.10.2011. u 11 sati održan je webinar "Sigurnost u online društvenim okruženjima", autora Branka Mažara, stručnjaka za računalnu sigurnost u CARNetovom odjelu za računalnu sigurnost.

Webinar se odvijao putem Adobe Connect Pro kolaboracijskog alata, a prisustvovalo je 72 sudionika.

Donosimo snimku webinara "Sigurnost u online društvenim okruženjima".




Datum: 9. 12. 2011. u 12:00 sati
Najava webinara "Sigurnost u online društvenim okruženjima"

u utorak, 25. listopada 2011. u 11 sati na adresi http://acp.carnet.hr/cuc održat će se drugi po redu webinar u okviru Webfestivala 2011.

Webinar pod nazivom „Sigurnost u online društvenim okruženjima“, autora Branka Mažara, stručnjaka za računalnu sigurnost CARNetovog odjela za sigurnost, obradit će sigurnosne aspekte korištenja alata društvenog softvera. Pored pitanja poput privatnosti na društvenim mrežama i zaštite podataka, bit će govora o najčešćim načinima zloupotrebe društvenog softvera, vrstama problema i prijetnji te efikasnim načinima zaštite korisnika – osobito u obrazovnim okruženjima. Voditelj webinara, Branko Mažar, stručnjak je za računalnu sigurnost CARNetovog odjela za sigurnost.

Webinar je organiziran kao prateće događanje u sklopu natjecanja web sadržaja Webfestival 2011, a ove se godine bavi temom primjene alata društvenog softvera u obrazovanju. Trenutno je u tijeku glasanje stručnog ocjenjivačkog suda, a dio prijavljenih sadržaja može ocijeniti i publika „lajkanjem“ svojih favorita na adresi http://webfestival.carnet.hr/2011/glasanje

Webinaru se može pristupiti na adresi http://acp.carnet.hr/cuc, a za sudjelovanje su potrebni samo računalo spojeno na Internet i ispravni zvučnici. Važno je napomenuti da je za ulazak u virtualnu sobu potrebno odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime.




Datum: 24. 10. 2011. u 12:16 sati
Webinari na WF 2011

Snimka webinara "Nastava bez zidova"

U utorak 20.9. u 11 sati održan je webinar "Nastava bez zidova" autorice Arjane Blažić.

Na webinaru je, putem Adobe Connect Pro kolaboracijskog alata, prisustvovalo 64 sudionika.

Voditeljica webinara, Arjana Blažić, profesorica engleskog i njemačkog jezika u IX. gimnaziji u Zagrebu, je na primjerima dobre prakse predstavila mogućnosti primjene alata društvenog softvera i društvenih mreža u obrazovanju.

Donosimo vam snimku webinara "Nastava bez zidova"




Datum: 21. 12. 2011. u 01:06 sati
Najava webinara "Nastava bez zidova"

U okviru Webfestivala 2011, u utorak, 20. rujna 2011. u 11 sati, održat će se webinar „Nastava bez zidova“ autorice Arjane Blažić na adresi http://acp.carnet.hr/cuc. Webinar će se baviti mogućnostima primjene alata društvenog softvera i društvenih mreža u obrazovnim situacijama od predškolskog i školskog do visokog obrazovanja. Na primjerima dobre prakse bit će prikazani načini kako u potpunosti iskoristiti obrazovne potencijale Interneta i društvenih medija i time unaprijediti nastavni proces.

Voditeljica webinara, Arjana Blažić, profesorica je engleskog i njemačkog jezika u IX. gimnaziji u Zagrebu, koja svakodnevno u svojoj nastavi primjenjuje društvene mreže i alate. Profesorica Blažić je organizator međunarodnog projekta Greetings from the world, koji je već drugu godinu za redom proglašen najboljim wikijem.

Webinar će se održati uz pomoć kolaboracijskog alata Adobe Connect Pro, a sudionicima za sudjelovanje nije potrebna nikakva dodatna oprema ili softver osim računala spojenog na Internet i ispravnih zvučnika.

Sudjelovanje u webinaru slobodno je svima zainteresiranima putem adrese http://acp.carnet.hr/cuc. Važno je napomenuti da je za ulazak u virtualnu sobu potrebno odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime.

Podsjećamo da prijave za Webfestival natjecanje traju do 23. rujna, a zainteresirani se mogu prijaviti na stranici Prijava na natjecanje i osvojiti vrijedne nagrade.




Datum: 22. 9. 2011. u 14:27 sati
Webfestival on delicious
preskoči na navigaciju