preskoči na sadržaj
CUC cvrkuti:
Glogster u obrazovanju

Voljeli biste da vaši učenici/studenti naprave poster za projekt koji rade u grupama ili možda neku prezentaciju koja bi bila malo drugačija i dinamičnija? Papirnati posteri mogu biti izuzetno zanimljivi, odlično dizajnirani i vrlo reprezentativni za projekt koji želite predstaviti, no za njegovu izradu potrebno je uključiti vremensku i prostornu organizaciju. Ujedno postoji i ograničenje u izboru sadržaja kojim se poster izrađuje.

A sad zamislite da učenici/studenti pojedinačno mogu s bilo kojeg mjesta gdje imaju pristup Internetu, neovisno o vremenu izrađivati zajednički poster i pri tome na njega osim teksta stavljati i fotografije koje su možda i samostalno napravili, različite video zapise, grafike, zvukove, crteže i druge sadržaje. Da, zvuči jako dobro i da, to je moguće vrlo jednostavno napraviti. Ono što pri tom vaši učenici/studenti izrađuju je glog – online multimedijski poster.

O Glogsteru i sličnim alatima pogledajte na glogu koji smo u tu svrhu pripremili. Kako biste glog vidjeli u punoj veličini, prođite pokazivačem preko Glogster EDU logotipa u gornjem desnom kutu te iz izbornika koji će se otvoriti odaberite opciju "view full size".

 




Datum: 20. 9. 2011. u 17:43 sati
Webfestival on delicious
preskoči na navigaciju