Radionica

U okviru Webfestivala 2014 CARNet je organizirao radionicu pod nazivom Digitalne igre u nastavi. Autorica i voditeljica radionice je Vesna Janko, profesorica geografije i povijesti te ujedno i učiteljica savjetnica u II. Osnovnoj školi Bjelovar. Vesna je velika zaljubljenica primjene tehnologije u obrazovanju, a posebno je veseli primjena principa igre u obrazovne svrhe.

Radionica se održala 24. rujna 2014. godine u terminu od 17:00 do 18:30 sati na lokaciji CARNet, ulica Josipa Marohnića 5, računalna učionica A (razina -1). Na radionici je sudjelovalo osamnaestero polaznika koji su sa velikim zanimanjem sudjelovali u predviđenim akvitnostima.

Ciljevi radionice:

Sudionici su na radionici upoznali svrhu i primjenu edukativnih digitalnih igara (PurposeGames, ClassToools, SuperTeacherTools, Quizlet, Zondle...) u nastavnoj praksi. Naučili su ulogirati se u online usluge za izradu igra, pretraživati igre drugih autora, izraditi vlastite igre, znati izraditi poveznice na igre ili igre umetnuti u vlastiti web ili blog.

Sadržaj radionice: 

U prvom dijelu radionice sudionici su se upoznali sa značenjem i svrhom primjene edukativnih digitalnih igara u nastavi te primjerima dobre prakse. Upoznali su se s pozitivnim i negativnim stranama primjene digitalnih igara te reakcijama učenika.

U drugom dijelu radionice sudionici su dobili informacije o poznatim repozitorijima s edukativnim igrama koje mogu koristiti u nastavnoj praksi.

U trećem dijelu sudionici su upoznati s online alatima za izradu igara (PurposeGames, ClassToools, SuperTeacherTools, Quizlet, Zondle...) te su izrađivali vlastite igre. Sudionici su dobili i upute kako dijeliti kreirane igre u online okruženju.