Webfestival 2014

Događanje "Učenje je igra" i dodjelu nagrada pobjednicima natjecanja, održalo se u okviru CANetove korisničke konferencije CUC 2014, u četvrtak 20.11.2014. Snimku događanja možete pogledati na poveznici http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3805

 


 

Natjecanje Webfestival već petnaestu godinu zaredom nagrađuje najbolje autore sadržaja na Internetu. Ove godine tema natjecanja su obrazovne interaktivne online igre. 

Proglašeni su pobjednici natjecanja Webfestival 2014, dodjela nagrada najboljim autorima obrazovnih interaktivnih online igara održat će se u četvrtak 20. studenoga 2014. u 16 sati na 16. CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2014 u Zagrebu.

 

Događanje "Učenje je igra" u okviru dodjele nagrada Webfestivala 2014

U okviru dodjele nagrada natjecanja Webfestival 2014 pod nazivom "Učenje je igra" učenici II. osnovne škole Bjelovar prenijet će svoja iskustva u korištenju igara u nastavi geografije, a pripremili su i Kahoot kviz u kojem će svoje znanje provjeriti publika. 

Proglašeni su pobjednici natjecanja Webfestival 2014

Ocjenjivački sud Webfestival 2014 je među 14 zaprimljenih prijava (9 u kategoriji Junior i 5 u kategoriji Kadet, u kategoriju Senior nije pristigla ni jedna prijava) proglasio pobjednike natjecanja, koje se ove godine bavilo obrazovnim interaktivnim online igrama. Stručni ocjenjivački sud ocjenjivao je obrazovne igre na temelju šest kriterija - primjenjivosti u obrazovanju, svrhovitosti, originalnosti, interaktivnosti, lakoće korištenja i općeg dojma.

Otvoreno glasanje publike na natjecanju webfestival 2014

Ovogodišnje natjecanje Webfestival ušlo je u završnicu i fazu u kojoj i publika odlučuje o pobjedniku.

Za vrijeme dok ocjenjivački sud vrijedno ocjenjuje prijave po kategorijama i prema kriterijima ocjenjivanja, paralelno otvaramo glasanje u kojem će i publika imati priliku odabrati jednog pobjednika u obje kategorije.

Započelo ocjenjivanje obrazovnih online interaktivnih igara

Prijave na CARNetovo natjecanje Webfestival 2014 završile su, a započeo je najnapetiji dio natjecanja kada Ocjenjivački sud preuzima glavnu ulogu i svojim ocjenama, u skladu s kriterijima ocjenjivanja, odlučuje o pobjedniku natjecanja.

Rok za prijavu na natjecanje produžen do 5. listopada!

Rok za prijave na natjecanje Webfestival se produžuje do 5. listopada 2014. 

Nakon zatvaranja prijava Ocjenjivački sud će pregledati sve pristigle radove i odabrati najbolje iz svake kategorije, koji će biti nagrađeni PlayStation IV igraćom konzolom. 

Objavljena snimka webinara o obrazovnim interaktivnim online igrama

Pozivamo vas da pogledate snimku webinara o obrazovnim interaktivnim online igrama, kojeg je 12. rujna 2014. u okviru natjecanja Webfestival održao prof. dr. Saša Divjak s Fakulteta za računalstvo i informatiku iz Ljubljane. 

Naučite izrađivati digitalne igre za primjenu u nastavi

Želite li naučiti kako uz pomoć alata dostupnih na internetu izraditi digitalnu igru koju ćete primijeniti u nastavi, prijavite se na radionicu, koja će se održati 24. rujna 2014. od 17:00 do 18:30 sati na lokaciji CARNet, Josipa Marohnića 5, Zagreb učionica A (razina -1). 

Webinar o obrazovnim interaktivnim online igrama

Webfestival organizira webinar o obrazovnim interaktivnim online igrama, koji će u petak 12. rujna 2014. u 11 sati za vas održati prof. dr. Saša Divjak s Fakulteta za računalstvo i informatiku Sveučilišta u Ljubljani. 

 

Upoznajte Zondle

Pozivamo vas da upoznate Zondle - jedan od alata za izradu obrazovnih interaktivnih online igara, koji nastavnici mogu višestruko iskoristiti u nastavi. Ovaj alat nije namijenjen samo učiteljima, već i roditeljima i učenicima za stvaranje i igranje obrazovnih igara.

 

Prijave na natjecanje Webfestival 2014 su otvorene

Petnaestu godinu zaredom natjecanje Webfestival otvara prijave za autore sadržaja na Internetu. Ove godine svoje radove na natjecanje mogu prijaviti autori obrazovnih interaktivnih online igara koji su svoju igru razvili od početka ili su koristili gotov alat za izradu igara u koji su unijeli svoj sadržaj.