preskoči na sadržaj
CUC cvrkuti:
Novosti

Održan webinar "Primjena multimedijskih sadržaja u nastavi"

U utorak 12.6.2012. održan je webinar pod nazivom Primjena multimedijskih sadržaja u nastavi.

Autor webinara je Darko Rakić, nastavnik informatike u osnovnoj školi Popovača te autor ciklusa webinara o fotografiji. Autor je ujedno i član Ocjenjivačkog suda Webfestivala 2012.

Autor je u webinaru opisao kako iskoristiti multimediju za izradu interaktivnog videa, edukativnih igrica, panoramskih 3D fotografija, te snimanje igranih i dokumentarnih filmova i tv reportaža.


U webinaru su opisani primjeri interdisciplinarnih projekata na kojima su surađivali nastavnici i učenici različitih predmeta u OŠ Popovača, korištena oprema i alati te rezultati primjene multimedije u nastavi. Od ideje do primjene opisani su projekti snimanja video spota, audio emisija, kratkog filma i izrada mrežnih stranica.

Pored projekata, opisana je primjena alata Zondle, Edu Glogster, Photosynth i Linoit na primjerima korištenja alata u nastavi. Autor se dotaknuo i korištene opreme i računalnih programa, nakon čega je izložio prednosti korištenja multimedije u nastavi.

Na webinaru je, putem Adobe Connect Pro kolaboracijskog alata, prisustvovao 31 sudionik.

Nadamo se kako je webinar doprinio motiviranosti korisnika za izradu multimedijskih sadržaja za Webfestival natjecanje. Podsjećamo da prijave traju do 31. rujna. Do toga datuma je na Webfestival natjecanje moguće prijaviti video uratke, animacije, podcastove i screencastove, ispunjavanjem prijavnice dostupne na stranicama Webfestivala i tako konkurirati za vrijedne nagrade.

Donosimo snimku održanog webinara, a istu možete pogledati i na CARNetovom Media on Demand portalu na sljedećem linku, te na stranici pod nazivom Webinari na stranicama natjecanja Webfestival 2012.

Prezentaciju korištenu u webinaru također ćete uskoro moći preuzeti na stranici Webinari.



Ispiši članak
Objavljeno: 15. 6. 2012.


Webfestival on delicious
 
 
preskoči na navigaciju