Vijesti

23.11.2010. 10:08
Završio Webfestival 2010
Dodjelom nagrada pobjednicima natjecanja završio je Webfestival 2010. Vidimo se dogodine, s novim aktivnostima i novom temom natjecanja. Do skorog viđenja!

16.11.2010. 11:52
Dodijeljene nagrade i priznanja autorima pobjedničkih kolegija
Na svečanom proglašenju pobjednika Webfestivala 2010, održanom 16. studenog 2010. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, uručena su priznanja i nagrade autorima najboljih kolegija:

08.11.2010. 17:23
Objavljeni pobjednici Webfestivala 2010
Glasanje ocjenjivačkog suda je završilo i objavljeni su pobjednici Webfestivala 2010.! Pobjednicima su proglašeni sljedeći kolegiji: Juniori: Mali geografski laboratorij Kadeti: Od ideje do filma  Seniori: Financijska matematika Najbolja primjena multimedije u obrazovanju: Kemija 8 Najbolja primjena Moodle aktivnosti: Tehničko crtanje pomoću računala Uz ove nagrade, ocjenjivački sud je dodijelio i posebnu pohvalu kolegiju Profesionalni izazovi u baletu.

Obrazloženje odluke Ocjenjivačkog suda
Nagrađeni kolegiji prema mišljenu stručnog žirija istaknuli su se inovativnom primjenom Moodle alata za unapređenje kvalitete nastave u smislu djelotvorne primjene odgovarajućih pedagoških i didaktičkih načela u oblikovanju nastavnih sadržaja i načina poučavanja.
 
1. mjesto –Juniori:  Mali geografski laboratorij

        

Kolegij Mali geografski laboratorij zamišljen je kao skup dodatnih resursa koji mogu biti korišteni u nastavi geografije u višim razredima osnovne škole ili ga učenici mogu sami koristiti kod kuće. U materijale je uvršteno mnoštvo sadržaja i alata koji vrlo zorno prikazuju pojedine teme iz geografije, a učenje mogu, uz korištenje računala i Interneta, učiniti interaktivnim i zabavnim. Ocjenjivački sud ističe da je materijal primjeren  za dobnu skupini korisnika kojoj je namijenjen jer svojom preglednom strukturom omogućava jednostavno i lagano snalaženje u sadržaju. Posebno se pohvaljuju napori autora uloženi u odabir onih sadržaja koji polaznika aktivno angažiraju u proces učenja. Kolegij sadrži obilje izvora nastavnih materijala te je prema svim kriterijima izvediv u kombiniranom modelu nastave.
 
1. mjesto – Kadeti: Od ideje do filma

    

Kolegij Od ideje do filma predstavlja cjelokupnu tematiku nastajanja filma kroz jedan cjeloviti nastavni paket koji može funkcionirati kao samostalan online kolegij ili tečaj. To je pohvalno i kao ideja s obzirom da se radi o sadržaju koji nije dio uobičajenih srednjoškolskih programa. Ocjenjivački sud pohvaljuje kvalitetu sadržaja, bogatstvo multimedijom te jasnu strukturu tečaja. Korištenje tečaja je lagano zahvaljujući primjerenom dizajnu, jednostavnoj strukturi i intuitivnoj navigaciji. Autor je, također, dobro iskoristio Moodle kao sustav i pojedine njegove alate.
 
1. mjesto – Seniori: Financijska matematika

        

Ocjenjivački sud ocjenjuje kolegij Financijska matematika kao kolegij visoke kvalitete, iznimne strukture i sklada vizualnih elemenata. Kolegij sadrži bogatstvo nastavnog materijala u obliku datoteka različitih formata, pojmovnika, zadataka, foruma i predviđenih aktivnosti polaznika što sve zajedno omogućuje dinamično učenje. Unatoč bogatstvu sadržajima i formatima, dobrim instrukcijskim dizajnom postignuta je integracija materijala i alata oko zadanih ishoda učenja. Stručni ocjenjivački sud posebno ističe aktivnosti u kolegiju koje potiču ostvarivanje ishoda učenja.
 
Kategorija- Najbolja primjena multimedije: Kemija 8

          

Kolegij Kemija 8 istaknuo se bogatstvom multimedijalnih materijala: fotografijama, video-isječcima, crtežima i animacijama te usklađenošću multimedije s ciljevima nastave i ostalim dijelovima sadržaja. Struktura nastavnog sadržaja i aktivnosti uniformna je kroz cijeli kolegij čime se polazniku olakšava proces praćenja i usvajanja nastavnog sadržaja  i snalaženje u nastavnim materijalima. Multimedija ugrađena u kolegij ocijenjena je kao prikladna  za skupinu polaznika kojoj je kolegij namijenjen, a kojoj zorno prikazuje sadržaj (npr. kemijske procese) koji je inače teško vizualizirati. Ocjenjivački sud posebno ističe originalnost, odnosno autorstvo multimedijalnih sadržaja.

Kategorija - Najbolja primjena Moodle aktivnosti: Tehničko crtanje pomoću računala

            

Kolegij Tehničko crtanje pomoću računala prema mišljenju Ocjenjivačkog suda odlikuje najbolja primjena Moodle aktivnosti koja se odlično uklapa u metodologiju kolegija, njegov instrukcijski dizajni definirane ishode. Odabrane aktivnosti ocjenjivački sud procjenjuje prikladnima za sadržaj tečaja i dob polaznika. Ocjenjivački sud dodatno pohvaljuje kompletnost i konzistentnost sadržaja i aktivnosti koje bi ovaj kolegij učinile primjenjivim i u  drugim sličnim obrazovnim situacijama
 


Idi na www.carnet.hr Idi na cuc.carnet.hr Webfestival dodjela nagrada