Vijesti

Webinar o responzivnim web stranicama u okviru Webfestivala 2013

Objavljeno: 23. 9. 2013.


U okviru natjecanja Webfestival 2013, koje ove godine nagrađuje autore mobilnih web stranica održat će se još jedan webinar.
Webinar pod nazivom „Responzivne web stranice“ održat će se u četvrtak 26. rujna 2013. u 11 sati.

Voditelj webinara, Boris Samardžija, CARNetov suradnik i programer u Odjelu za razvoj usluga će  sudionike webinara upoznati s responzivnim web stranicama, objasniti kako funkcioniraju i kako ih je moguće prepoznati. Pojasnit će i koja ideja stoji iza takvog koncepta te će predstaviti alate koji mogu pomoći pri izradi responzivnog weba.
 
Webinar će odvijati putem Adobe Connect Pro kolaboracijskog alata na adresi http://acp.carnet.hr/cuc, u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani, a za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime. 
 
Webfestival 2013 je natjecanje namijenjeno autorima i korisnicima sadržaja na Internetu, koje već tradicionalno prati CARNetovu korisničku konferenciju – CUC.  
Zainteresirani autori mobilnih web stranica na natjecanje se mogu prijaviti do 30. rujna 2013. Nakon toga datuma, Ocjenjivački sud će pregledati pristigle prijave i odabrati najbolje u dvije kategorije: Pojedinac i Grupa autora. Nagrade će pobjednicima biti uručene u studenome u hotelu Antunović u Zagrebu, u okviru konferencije CUC 2013. 
 
 
CUC 2013