Obrazloženje odluke ocjenjivačkoga suda

 

Ocjenjivački sud pregledao je pristigle prijave u kategorijama "Pojedinac" i "Grupa autora" te je, nakon analize svih mobilnih web stranica prema kriterijima natjecanja i detaljne diskusije, donio odluku o tri pobjednika u svakoj kategoriji, a dodijelio je i jednu posebnu pohvalu.

Ocjenjivački sud donosi odluku o pobjednicima kako slijedi:

 

Kategorija "Pojedinac"

 

1. mjesto - Hranko - sastojci su bitni

Hranko je mobilna web stranica na kojoj se mogu pronaći korisne informacije o sastavu prehrambenih proizvoda te  odabrati personalizirani profil prehrane.

Sadržaj stranice je dobro organiziran te se jednostavno i intuitivno može doći traženih informacija. Ideja, realizacija, izgled i ukupan opći dojam presudili su u korist Hranka te je odabran za pobjednika u kategoriji "Pojedinac".

2. mjesto - e-Muškarac

Fitness, moda, lifestyle, tehnologija, sport, razonoda... Ukratko to je ezine za modernog muškarca. Stranica je jednostavna za korištenje, skladna i ugodna oku. Po svim kriterijima ocjenjivanja dobila je visoke ocjene, a nagrada za prvo mjesto joj je promakla "za dlaku".

3. mjesto - mGeoAtlas

mGeoAtlas je interaktivna i multimedijalna web stranica za učenike osnovne škole. Posebnu pažnju ocjenjivačkog suda privukla je ideja i originalnost te izniman trud uložen u realizaciju. Stranica je dobar primjer i poticaj kako za učenike tako i za ostale nastavnike.

 

Kategorija "Grupa autora"

 

1. mjesto - Mobilno Njuškalo

Njuškalo je korisna stranica koju svi ponekad trebamo, a mobilno njuškalo je njezina dodatna vrijednost. Vrlo je intuitivna i praktična te je samim time favorit ocjenjivačkog suda u kategoriji "Grupa autora".

2. mjesto - Netokracija

Netokracija je internetski magazin posvećen internetskom poslovanju, marketingu, kulturi i medijima. Vizualno i tehnički je kvalitetno napravljena te je osvojila drugo mjesto.

3. mjesto - Zadovoljna.hr

Zadovoljna.hr je također internetski magazin s temama o modi, ljepoti, zadravlju, obitelji i zabavi. Ostavlja impresivan vizualan dojam ali ostavlja i prostora za tehničko unaprijeđenje čime je osvojila treće mjesto.

 

Među prijavljenima, mobilna web stranica Apsurdistan se istaknula originalnom idejom i kvalitetnom izvedbom te joj je ocjenjivački sud dodijelio posebnu pohvalu.

 

 

 

 

 

 
CUC 2013