Idi na sadržaj

Vijesti
18.11.2009.
Održan pozvani govor i okrugli stol o web pristupačnosti na CUC-u 2009
U sklopu 2. dana konferencije CUC 2009 čak su dva događanja bila posvećena temi web pristupačnosti. Izvrsno predavanje održao je pozvani govornik iz britanske udruge AbilityNet , g. Robin Christopherson, a u poslijepodnevnim satima održan je okrugli stol pod nazivom "Web pristupačnost - uklonimo informacijske barijere!". Predavanje i rasprava su bili snimani i bit će dostupni putem Interneta po završetku konferencije CUC.

16.11.2009.
Održan stručni skup E-uključenost osoba s invaliditetom
U sklopu projekta E-uključenost osoba s invaliditetom, koji s nekoliko partnera vodi udruga Zamirnet, od 11. - 13. studenog se održavao stručni skup koji se bavio pristupačnošću digitalnih obrazovnih materijala i platformi za e-učenje. Više informacija je dostupno na portalu www.pristupacnost.net ili stranicama Webfestivala o događanjima .  

09.11.2009.
Objavljeni pobjednici Webfestivala 2009
Objavljeni su pobjednici natjecanja web stranica i sjedišta, Webfestival 2009. Ocjenjivački sud najboljima je proglasio web sjedišta:  Nacional ,  Ordinacija.hr  i  Društva osoba s invaliditetom Podunavlje . 

LoginVijesti

Stručni skupovi i radionice u sklopu Webfestivala

12. listopada će se, u sklopu Webfestivala, održati stručni skup o web pristupačnosti pod nazivom "Web za sve!"


Slika s prikazom oznake za osobu s ivaliditetom na plavoj podloziSkup će se baviti web pristupačnošću od općenitog pregleda područja koje web pristupačnost obuhvaća, preko pregleda pomoćnih IKT tehnologija za različite skupine osoba s invaliditetom, do web pristupačnosti u obrazovnom kontekstu i zakonske regulative na tom području u Hrvatskoj. Jedan od govornika na skupu će biti i svjetski poznati stručnjak na području web pristupačnosti, gospodin Shadi Abou-Zahra, iz World Wide Web konzorcija, a na skupu će govoriti i niz hrvatskih stručnjaka koji se bave ovim područjem, kao i korisnika IKT tehnologije s invaliditetom.   

Uz stručni skup, ove će se jeseni, od 11. - 13. studenog, održati i tri radionice o web pristupačnosti u organizaciji udruge Zamirnet. Radionice na kojima će govoriti strani i domaći predavači, bavit će se temama pristupačnosti e-learning sustava, novim metodama učenja putem e-learninga za učenike i studente s invaliditetom te pristupačnošću digitalnih sadržaja i elektroničkih knjiga za osobe s invaliditetom. 

Više informacija o stručnom skupu „Web za sve!“ i radionicama pratite na adresi http://webfestival.carnet.hr/2009/dogadjanjaIspiši članak
Objavio: Branka Vuk
Datum: 11. 9. 2009.

Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Intervju: Što je web pristupačnost?


Intervju sa gospodinom Shadijem Abou-Zahrom, voditeljem ureda međunarodnih programa odjela Web Accessibility Initiative pri World Wide Web konzorciju.

Gospodin Abou-Zahra govori o tome što je web pristupačnost, na koga se taj pojam odnosi, kako je se može osigurati te o budućim trendovima na tom području. 

Intervju je na engleskom jeziku, no preveden je na hrvatski i titlan. Dostupan je i prevedni transkript intervjua koji možete preuzeti iz priloga ispod teksta. Za veći prikaz ili preuzimanje na računalo, intervju je dostupan na linku http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=740

Priloženi dokumenti:
shadi intervju transkript.doc


Kalendar

« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji