preskoči na sadržaj

Webfestival

Povijest Webfestivala

Webfestival, natjecanje posvećeno autorima i korisnicima sadržaja na Webu, koje tradicionalno prati CARNetovu Konferenciju Internet korisnika (CUC), ove se godine održava po 9. puta.

Natjecanje autorima koji objavljuju sadržaje na webu pruža priliku da prezentiraju svoja postignuća, usporede ih s postignućima drugih i ocijene svoj doprinos online zajednici.

U nastavku pročitajte o temama i dobitnicima dosadašnjih Webfestivala.

WF 1999

Na prvom Webfestivalu u sklopu prvog CUC-a birale su se najbolje web stranice edukativnog sadržaja. Prijavilo se 55 autora, a prvu je nagradu osvojio web E-škola.

WF 2000

Birao se najbolji web portal u tri kategorije: Portal općeg tipa, Tematski portal te Portal za interesnu skupinu korisnika. Prijavljeno je 119 autora. U kategoriji Portal općeg tipa nagrada je pripala Iskon Internet portalu, u kategoriji Tematski portal nagradu je osvojio Star Trek Center dok je u kategoriji Portal za interesnu skupinu korisnika najbolji bio Moderna vremena online.

WF 2001

Na Webfestivalu 2001. birala su se najbolja web sjedišta zajednice na Internetu. U konkurenciji 92 web sjedišta, ocjenjivački sud je jednako vrijednim ocijenio sljedeća: Ninja Sanctuary Online, SB Online te Cybermed.

WF 2002

2002. se odabir vršio unutar tri kategorije: Najbolji web društvene skupine, Najbolje neslužbeno web sjedište geografskog entiteta i Najbolji web za ostale aktivnosti i pojave. Zaprimljeno je više od 150 prijava. U prvoj je kategoriji proglašen najboljim web ZGWireless, u drugoj kategoriji je to bio web SBonline, dok je u trećoj kategoriji najboljim proglašen web About AI.


2003. Webfestival nije održan zbog zajedničke organizacije CUC-a s redovitom konferencijom europske udruge akademskih i istraživačkih mreža, TERENA-om.

WF 2004

Birani su najbolji webovi edukativnog sadržaja, a ovaj su puta prijavljena 72 weba. Ocjenjivački sud nije dodijelio prvu nagradu već su drugu nagradu podijeli portal Matematika I. i portal Nanoatlas.

WF 2005

Web festival je organiziran paralelno s konferencijom CUC, ali po prvi puta kao zasebno događanje. Autori su svoje stranice mogli prijaviti u dvije kategorije: Web stranica ustanove i Web stranica organizacijske jedinice na visokoškolskoj ustanovi. U konkurenciji 22 prijavljene web stranice u prvoj je kategoriji pobjedu odnijela stranica Ekonomskog fakulteta u Osijeku, dok je u drugoj kategoriji najboljom proglašena stranica Poslijediplomskog studija poduzetništva, također na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

WF 2006

Na Webfestival 2006, čija je tema bio blog, prijavljeno je 197 blogova u kategorijama Obrazovanje, Znanost i stvaralaštvo i Putopisi. U kategoriji obrazovanje dobitnik nagrade je blog futuria.hr. Najbolji u kategoriji znanost i stvaralaštvo bio je blog Tutor blog. Dok je u kategoriji putopisa pobjedu odnio blog Travel Freak. U okviru Junior Blog Webfestivala dobitnici su sljedeći: Znanost i stvaralaštvo: Krešine fotografije, Obrazovanje: CUC blog, putopisi (u 2. krug se nije plasirao niti jedan putopisni blog iz dobne skupine Junior).

WF 2007

Prošle je godine tema natjecanja bio wiki, a nagrade su dodjeljivane u tri kategorije: Wiki Labos (znanost i obrazovanje), Wiki Atelje (umjetnost) i Wiki (Re)Publika (društvene teme). Zbog manjeg broja prijavljenih stranica u ovom relativno nepoznatom alatu, nagrade su dodijeljene nevezano na kategorije, a prvo su mjesto podijelile stranice Perpetuum Lab i UDK02.





Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
People Search
Pretraživanje Spajalice
 

 
         

     
Anketa
Ima li vaša škola web u CARNetovom CMS-u za škole?




Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Webfestival / , Zagreb / webfestival.carnet.hr / ured@webfestival.skole.hr
preskoči na navigaciju