preskoči na sadržaj

Webfestival

Pobjednici WF 2008

Pobjednici natjecanja Webfestival 2008

Ocjenjivački sud je umjesto nagrade za 1., 2. i 3. mjesto dodijelio tri jednakovrijedne nagrade, trima školama koje su prednosti weba i CMS-a najbolje prilagodile potrebama svih svojih korisnika i tako unaprijedile korištenje Interneta na svojoj ustanovi.

Ocjenjivački sud je pobjednicima na Webfestivalu 2008 proglasio webove sljedeće tri škole:

Odabrani su se webovi prema ocjeni žirija istakli prema sva četiri zadana kriterija. Stranice ove tri škole nude sadržaje za sve korisnike svojih stranica, od učenika, preko nastavnika, do roditelja i generalne javnosti, a pokrivaju područja od osnovnih podataka o školi, do detaljnih informacija o nastavi i učeničkih radova. Osim službenih informacija, škole nude i neformalne stranice namijenjene učenicima, a obje nagrađene osnovne škole nude osobito bogate sadržaje za roditelje. Informacije objavljene na stranicama ovih škola ažurne su i prilagođene pojedinim grupama korisnika.

Također je pozitivno ocijenjeno što webovi pobjedničkih škola nude poveznice na niz vanjskih web stranica s informacijama korisnim za korisnike, kao i to što u izgradnji školskih web stranica sudjeluje više korisnika, a često i učenici škole. U tom pogledu, žiri osobito ističe II. gimnaziju Osijek zbog izuzetno aktivnog foruma na kojem podjednako sudjeluju učenici i nastavnici. 

Prema ocjeni ocjenjivačkog suda, ove su se škole istaknule i u načinu primjene CMS-a za škole, pazeći da stranice i sadržajni moduli koje nude svojim korisnicima ne budu samo oni preuzeti iz općenitog predloška CMS-a, već prilagođeni specifičnostima pojedine škole i čitatelja njenog weba. Također je pozitivno ocijenjeno i nastojanje škola da na njihovom webu ne bude praznih stranica.    

Prva tri nagrađena weba osvojila su plazma televizore koje sponzorira KingICT.

 


Nagrada publike

Glasovima publike najboljim webom škole u CARNetovom CMS-u prolašen je web II. osnovne škole Čakovec. Nagrada publike je multifunkcionalni uređaj koji sponzorira Iskon.


Posebna pohvala ocjenjivačkog suda

Uz to, žiri je posebnu pohvalu za kvalitetu web stranica u CMS-u dodijelio i webovima sljedećih škola:

Pohvaljeni webovi osvojili su multifunkcionalne uređaje (pisač, fotokopirni aparat i skener u jednom) koje sponzorira Iskon


 

Ovogodišnji su pobjednici i pohvaljeni izabrani između 91 škole koja ja ušla u 2 krug natjecanja Webfestival 2008. 

Pobjednicima će nagrade biti dodijeljene na Tehničkom fakultetu u Rijeci, 11. studenog 2008. od 10:30 - 11:30 u sklopu Webfestival događanja na konferenciji CUC 2008.

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
People Search
Pretraživanje Spajalice
 

 
         

     
Anketa
Ima li vaša škola web u CARNetovom CMS-u za škole?




Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Webfestival / , Zagreb / webfestival.carnet.hr / ured@webfestival.skole.hr
preskoči na navigaciju