preskoči na sadržaj

Webfestival

Što je CMS za škole?
Od 1.3. 2007. CARNet je osnovnim i srednjim školama omogućio korištenje Content Management Sustava (CMS-a, Sustava za upravljanje sadržajem) u sklopu Hosting usluge za osnovne i srednje škole (HUSO), razvijen i dizajniran posebno za potrebe škola.

CMS za škole je sustav koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje web stranica kroz web preglednik. Odlučite li koristiti CARNetov CMS za škole dobit ćete na izbor više gotovih dizajna i predložaka, te niz funkcionalnosti i kolaboracijskih alata (vijesti, forumi,  ankete, html editor, RSS,...). Odabirom CMS-a omogućiti ćete si efikasno korištenje web prostora koji vaša škola dobiva u okviru Hosting usluge, bez potrebe za velikim tehničkim predznanjem.

Trenutno više od 600 osnovnih i srednjih škola ima web stranice u CARNetovom CMS-u za škole.

Sustav se temelji na Strix portalu, a za njegovo korištenje škola mora imati aktiviran HUSO korisnički račun. Web se aktivira kroz aplikaciju za administraciju HUSO korisničkih računa (https://admin.skole.hr), pri čemu je potrebno kao opciju pod Web izabrati CMS. Da biste aktivirali web u CMS-u, na svojoj školi morate biti administrator imenika (AI) ili administrator resursa (AR).

Upute za rad dostupne su ovdje.

I stranice Webfestivala izrađene su u CARNetovom CMS-u sa škole



Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
People Search
Pretraživanje Spajalice
 

 
         

     
Anketa
Ima li vaša škola web u CARNetovom CMS-u za škole?




Oglasna ploča
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Webfestival / , Zagreb / webfestival.carnet.hr / ured@webfestival.skole.hr
preskoči na navigaciju