CARNet i Moodle

CARNet je u rujnu 2008. godine, nakon višegodišnje uporabe komercijalnog programa za udaljeno učenje - WebCT - svojim korisnicima odlučio na korištenje ponuditi nekomercijalni sustav za upravljanje nastavom - Moodle. Novi sustav je u potpunosti zaživio u rujnu 2009. godine, a do danas se značajno razvio u smislu rasta broja korisnika i otvorenih kolegija. Koristi ga 8500 pojedinačnih korisnika u različitim ulogama - administratora, nastavnika i studenata na gotovo 600 kolegija.

Pristup CARNetovom sustavu Moodle omogućen je korisnicima iz akademske i istraživačke zajednice koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr te učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji imaju elektronički identitet u okviru HUSO sustava. Sustavu možete pristupiti na adresi:http://moodle.carnet.hr.

Usluge koje CARNetov sustav Moodle osigurava svojim korisnicima su sljedeće:

Detaljnije informacije o ovim uslugama možete doznati na http://www.carnet.hr/moodle/o_usluzi.

Online tečajevi implementirani u sustav za udaljeno učenje Moodle, koji su na raspolaganju korisnicima i koje korisnici sami kreiraju, mogu se koristiti isključivo u obrazovne svrhe.


Idi na www.carnet.hr Idi na cuc.carnet.hr Webfestival dodjela nagrada